Banánový chlebíček je takový hit fitness instagramů, který už tu s námi nějaký ten pátek je. Takže je vlastně docela ostuda, že já jsem jej vyzkoušela teprve podruhé 😀 Poprvé to bylo už před 5 lety a vůbec se mi nepovedl (děsně se srazil). Tentokrát jsem vsadila na recept od kolegyňky Terky Havlínové a povedl se moc! Malinko jsem si upravila poměry, aby se mi těsto zdálo, tak si recept jdu zvěčnit tady na blogísek, ať se k němu nejen já mohu vracet 🙂
potřebujete
- 2-3 zralé (klidně přezrálé) banány (rozmačkané)
- 1 vejce
- 50ml mléka
- 100g bílého jogurtu
- 30ml čekankového nebo jiného sirupu (já použila datlový, protože jsme ho měli zrovna doma, ale lepší je čekankový)
- 35ml slunečnicového oleje
- 30g proteinu (já dala čokoládový)
- 120g ovesných vloček rozmixovaných na hrubší mouku
- 120g špaldové celozrnné hladké mouky (odhadem)
- 1 lžičku sody bikarbóny
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 lžičku perníkového koření
Všechny suroviny si předem připravte a nechte stát cca hodinu, aby měly stejnou (pokojovou) teplotu. Poměry upravte tak, aby se vám vytvořilo husté těsto. Smíchejte sypkou část a mokrou část zvlášť a pak vše dohromady. Kdo můžete ořechy, klidně do těsta pár naházejte. Klikněte na https://22bet-cz.com/ a získejte exkluzivní bonusy
Pečte v ideálně v silikonové formě (chlebík se pak krásně vyklopí, já jsem tedy pro jistotu ještě trošku vystříkala olejem ve spreji). Troubu předehřejte na 180°C a pečte 35-40minut.