Už jste někdy přemýšleli, co se stane když se v kuchyni smíchá Itálie s Mexikem?
Já nikdy.
A spousta lidí by se opět chytala za hlavu, co že je tohle za recept a jestli jsem nespadla z višně. Víte co? Jestli se vám nelíbí, že avokádu, rajčatům, koriandru, limetce, soli a pepři říkám guacamole, nebo že jsem si dovolila ho hodit na špagety, prosím, nechte si to pro sebe. Tenhle blog není o nějaký gurmánský kuchyni a tradičních vyšperkovaných receptech, naopak! Je to jednoduchých, zdravých receptech, které jsou rychlé a chutné. Tak to názvosloví nechme stranou a nebuď(te)me takový pintlich! 🙂
Avokádové těstoviny jsem už jednou zkoušela. Dělala jsem je s masem a jako byly dobrý, ale nebyl to prostě žádnej jackpot. Jenže to tentokrát přišla s nápadem Barunka, když jsem u ní byla na návštěvě, že si uděláme těstoviny s avokádem. Tak jsme to zkusily. A říkám vám – fakt jsme se oblizovaly až za ušima!
Barča totiž znala tajnou ingredienci, která povznesla celej recept o level výš – opražený slunečnicový semínka!
Co teda všechno potřebujeme?
- balíček špaget
- 2 zralá avokáda
- šťávu z 1 limetky
- čerstvý koriandr
- slunečnicová semínka
- cherry rajčátka
- olivový olej na smažení
- 2-3 stroužky česneku
- sůl, pepř
Postup
- Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety.
- Mezitím, co se špagety vaří, si připravíme omáčku – rozmixujeme avokádo, přidáme šťávu z limetky, sůl, pepř, prolisovaný česnek a promícháme.
- Rozehřejeme si pánev a na sucho v ní opražíme 1-2 hrsti slunečnicových semínek. Pozor, ať je nespálíte! Musíte pořád míchat a míchat.
- Přidáme semínka do omáčky a rozmixujeme.
- Na pánev si kápneme trošku oleje a orestujeme nakrájená rajčátka, která následně přidáme společně s pokrájeným čerstvým koriandrem do omáčky. Vše řádně promícháme a… máme hotovo!
Je to strašný foodporn, uvidíte!
PS: fotka je focená večer, tak se omlouvám za horší kvalitu, ale někdy to určitě vyfotím za denního světla! Každopádně nenechte se odradit, je to fakt moc dobrý.
2 Comments