Rajčatová omáčka s tarhoňou

Tohle jídlo bylo snad moje nejčastější v prváku na vejšce😆 Je snadný, rychlý a moc dobrý! (a teď jsem se ho musela vzdát😭 nedělá mi dobře na trávení…) Každopádně, je to stále moje oblíbené jídlo a proto jsem se rozhodla dát vám recept na blog.👩🏻‍🍳🍅

POTŘEBUJETE:

• čerstvá rajčata (odhadem tak 2 hrsti)

• cibule

• 2 stroužky česneku

• řepkový olej (1-2 lžíce)

• čerstvou bazalku

• rajčatový protlak nebo passatu

 

POSTUP:

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a necháme na oleji zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájená rajčata a podusíme. Nakonec přilijeme protlak nebo passatu a prolisujem česnek. Nakonec dávám čerstvou bazalku a pepř. Podávám s těstovinami nebo couscousem či tarhoňou, kterou můžete vidět na fotce🙂 .

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*