Domácí pizzu už jsem zkoušela spoustakrát. Ať už klasickou, z kynutého těsta, z kupovaného těsta, z těsta z ovesných vloček atd. Vždycky nám moc chutnala, ale vždy byla buď s nic moc nutričními hodnotami, nebo naopak se super hodnotami, ale těsto se drolilo. Tentokrát se mi ale povedla pizza, která má jednak fajn nutriční hodnoty a druhak byste její chuť a vzhled nerozeznali od pizzy z pizzerie.
Budete potřebovat: TĚSTO
- 175g skyru natur
- 1 vejce
- 140-150g mouky (já dala hladkou, ale můžete dát celozrnnou)
- sůl
- trochu koření na tzatziki
Ingredients
- 2/3 plechovky nakrájených rajčat s cibulí a česnekem (nebo domácí omáčku ze stejných ingrediencí)
- 1 větší stroužek česneku
- oregano
- 3 plátky 30% eidamu (60g)
- 4 plátky šunky (30g)
- 10ks černých oliv (38g)
- 1 žampion (23g)
Postup
- Ingredience na těsto smícháme dohromady tak, aby se vytvořilo těsto bez hrudek, které nelepí. Těsto přendáme na pekáč s pečícím papírem a pečeme na 180-200°C cca 10-15 minut.
- Pekáč na chvíli vytáhneme z trouby a obložíme omáčkou, sýrem, šunkou, olivami a žampiony a dáme zpět do trouby ještě na cca 10 minut (dokud se sýr nerozteče a šunka neopeče).
- Hotovo. Musím říct, že ačkoliv se to na první pohled nezdá, je to celkem rychlý a jednoduchý recept 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (½ pizzy):
60g sacharidů
17g tuků
30g bílkovin
516 kcal