Mám pro vás další recept, tentokrát na špenátový quiche ve zdravější verzi.
Měla jsem doma čočkovou mouku, kterou jsem dostala na konferenci, a dlouho jsem nevěděla co s ní. Teď přišel její čas a použila jsem ji na těsto, na které potřebujete:
- 400g čočkové mouky
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžičku soli
- 300g bílého jogurtu
Smíchejte ingredience (bude to chvíli trvat) a poté zabalte těsto do potravinové folie a nechte odpočinout v lednici.
špenátová náplň:
- 1 balení mraženého špenátu
- dvě hrsti čerstvé rukoly
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 3 stroužky česneku
- 1 větší cibuli
- sůl, pepř
- 1 cottage
- 1 ricotta
- trošku strouhaného eidamu na posypání
- pár sušených rajčat
- 2 vejce s trochou mléka
V jedné misce si rozmíchejte vejce s trochou mléka. Na pánvi nechte zesklovatět cibulku, přidejte špenát a až bude rozmrzlý, přihoďte ještě čerstvou rukolu a bazalku. Okořeňte a přidejte prolisovaný česnek a nechte směs chvíli podusit. Nakonec směs odstavte a přidejte cottage a ricottu.
Z lednice si vyndejte těsto a rozválejte jej (budete potřebovat trochu mouky, jinak se těsto lepí) a vyskládejte na formu. Na těsto navrstvěte směs, přidejte sušená rajčata, čerstvou bazalku a nastrouhaný eidam a celou směs zalijte rozšlehanými vejci.
Vložte do trouby a pečte 30 – 40 minut na 180°C.