Špenátový quiche z čočkové mouky

Mám pro vás další recept, tentokrát na špenátový quiche ve zdravější verzi.

IMG_5553

IMG_1112

Měla jsem doma čočkovou mouku, kterou jsem dostala na konferenci, a dlouho jsem nevěděla co s ní. Teď přišel její čas a použila jsem ji na těsto, na které potřebujete:

 

 

 

 

  • 400g čočkové mouky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžičku soli
  • 300g bílého jogurtu

Smíchejte ingredience (bude to chvíli trvat) a poté zabalte těsto do potravinové folie a nechte odpočinout v lednici.

špenátová náplň:

  • 1 balení mraženého špenátuIMG_1693
  • dvě hrsti čerstvé rukoly
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší cibuli
  • sůl, pepř
  • 1 cottage
  • 1 ricotta
  • trošku strouhaného eidamu na posypání
  • pár sušených rajčat
  • 2 vejce s trochou mléka

 

IMG_4560

 

V jedné misce si rozmíchejte vejce s trochou mléka. Na pánvi nechte zesklovatět cibulku, přidejte špenát a až bude rozmrzlý, přihoďte ještě čerstvou rukolu a bazalku. Okořeňte a přidejte prolisovaný česnek a nechte směs chvíli podusit. Nakonec směs odstavte a přidejte cottage a ricottu.

 

 

Z lednice si vyndejte těsto a rozválejte jej (budete potřebovat trochu mouky, jinak se těsto lepí) a vyskládejte na formu. Na těsto navrstvěte směs, přidejte sušená rajčata, čerstvou bazalku a nastrouhaný eidam a celou směs zalijte rozšlehanými vejci.

IMG_5553IMG_1894

 

Vložte do trouby a pečte 30 – 40 minut na 180°C.

IMG_0173

 

 

UložitUložit

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*