Tuto polévku opravdu musíte vyzkoušet! Já jí naprosto zbožňuju a celkově se doma vždycky těšíme na léto až budeme mít domácí rajčata ze zahrádky a uvaříme si “rajčatovou”… 🙂
Letos ji máme trochu opožděně kvůli počasí, které je letní spíš teď v září než v červenci, a tak přicházím s receptem až dnes. Ale myslím, že to vůbec nevadí, tuhle polévku si totiž můžete dát úplně kdykoliv! A aspoň máte obměnu místo letních cuketovek a podzimních dýňovek 😀
Tak šup na ni:
POTŘEBUJETE
- 5 velkých rajčat
- ½ rajského protlaku
- ½ zakysané smetany
- česnek podle chuti
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř
POSTUP
- Rajčata omyjeme, nakrájíme. (Pokud vám vadí tuhé šlupky, můžete nejprve rajčata spařit a oloupat). Zalijeme rajčata vodou, osolíme a necháme vařit 30 až 45 minut.
- Rozmixujeme, přidáme rajčatový protlak, zakysanou smetanu, pepř a necháme ještě chvíli povařit.
- Nakonec vsypeme nasekanou čerstvou bazalku (tak to mám ráda já, pokud chcete, můžete ji přidat už dříve).
- Doma si moc rádi dáváme do polévky nastrouhaný tvrdý sýr, který se v teplé polévce krásně roztaje… já to miluju 😀 Taky to zkuste 😉
P.S. Napište, jak vám chutnalo!
Vaše,
K.
One Comment