Zdravím po delší pomlce, bohužel školy je moc a moc (trošku si postěžuju a řeknu vám, že teda tento semestr je zatím ten nejhorší, protože veškerá výuka (které je fakt hodně) je povinná) a energie na blogování už moc nezbývá ačkoliv bych chtěla.
Minulý týden měl můj muž narozeniny a tak jsme se vrhli na přípravy. Strašně ráda zdravě vařím a peču, takže jsem hned měla seznam receptů, které bych chtěla vyzkoušet. Ale bylo jich fakt hodně 😀 Takže nejvíc času jsem strávila nad tím, které z receptů vybrat a které nechat na jindy fňuk.
Nakonec vyhrály řepovo čokoládové muffiny na plné čáře a protože já osobně si na oslavách dávám raději něco slaného, jelikož jsem většinou přeslazená z dortu, rozhodla jsem se udělat ještě slané muffiny (na ty bude recept příště).
Byla jsem dost nervózní, jestli budou chutnat, ale nakonec se muffinky vážně moc povedly a všichni si je vychvalovali a chtěli recept. To mě moc potěšilo a hlavně musím uznat, že byly fakt skvělé.
Takže jestli je chcete také vyzkoušet, což vám určitě doporučuji, tady je recept:
- 2 středně velké řepy
- ½ hrnku ovesných vloček rozemletých na mouku
- 1 ½ hrnku mletých mandlí
- asi 3 lžíce holandského kakaa
- asi 10 lžic medu (můžete dát víc nebo míň, podle toho, jak moc chcete mít muffiny sladké)
- kousky hořké čokolády
- 3 vejce
- prášek do pečiva
- perníkové koření
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce kešu a 1 lžíce kokosovoarašídového másla (nemusí být)
Na ozdobení:
- smetana ke šlehání
- jahody
Postup:
Řepy jsem nakrájela na kostičky a rozmixovala tyčovým mixérem společně se žloutky. Poté jsem přidala kokosový olej, med a kakao a smíchala dohromady. V jiné nádobě jsem vyšlehala vaječné bílky ve sníh, který jsem následně přidala do hmoty.
V mixéru jsem rozmixovala ovesné vločky na mouku a smíchala ji s mletými mandlemi, práškem do pečiva a perníkovým kořením. Vše jsem postupně přimíchala ke hmotě a nakonec jsem přidala kousky hořké čokolády a raději i ořechová másla, aby hmota dobře držela pohromadě, ale myslím, že to není úplně nutné. Homemade porn https://www.amateurest.com/ USA.
Máme takovou pofidérní troubu, takže nevím na kolik stupňů jsem pekla 😀 a myslím, že to trvalo tak 10 minut.
Jako poslední jsem ušlehala smetanu a ozdobila jahůdkou. Hotovoo!
Jestli jsem něco zapomněla, tak se klidně ptejte 🙂
Dobrou chuť!
K.
Pingback: RECEPT: BANÁNOVÉ MUFFINKY S CHIA SEMÍNKY | Health Matters